Krijtkring (10+)

2018

Familievoorstelling met de adem van een popconcert

Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma. Met vijftien nieuwe nummers van Frédérique Spigt. 

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Trouw, Anita Twaalfhoven **** “Liesbeth Coltof kiest in ‘De Krijtkring’ onvoorwaardelijk voor de positie van het kind.”

NRC, Elisabeth Oosterling **** “In regie van Liesbeth Coltof wordt De krijtkring (…) spannend muziektheater dat jong én oud naar het puntje van de stoel dwingt.”

Tekst: Bertolt Brecht
Regie: Liesbeth Coltof
Spel: Roel Adam, Peter van Heeringen, Carmen van Mulier, Milan Sekeris, Rop Verheijen, Victor IJdens
Muziek: Frédérique Spigt, Janos Koolen en Joost van Es
Vormgeving: Guus van Geffen
Kostuums: Carly Everaert
Dramaturgie: Paulien Geerlings

Met steun van: VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting DOEN, Stichting de Versterking, Stichting Madurodam Kinderfonds, Stichting Het Amsterdamsche Fonds, Gravin van Bylandt Stichting

Theaterregistratie: Video voor Theater