Theaterflix toont theater registraties van theatergezelschappen in Nederland. Theaterflix is vier jaren geleden begonnen als start-up door Tony Minnema en Emile Ripke. Met het doel om zoveel mogelijk bestaande theaterregistraties die in de archiefkasten zijn blijven liggen bijeen te brengen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Op deze manier krijg je de kans om kennis te maken met voorstellingen die je niet eerder hebt kunnen zien.

Hoe werkt Theaterflix?
Door middel van de opnames op Theaterflix blijf je verbonden met de theatergezelschappen die momenteel helaas niet in het theater te zien zijn en we houden je op de hoogte over de voorstellingen die straks wel weer in het theater zullen spelen. Een goede samenwerking met de productiehuizen en toneelgezelschappen zijn cruciaal voor het uitbreiden van het aanbod op Theaterflix. Zo staan omwille auteursrechten de opnames veilig op onze eigen servers en niet op YouTube of Vimeo en over het gebruik en plaatsen van beeldmateriaal maken we goede afspraken. Dit kost natuurlijk extra geld maar daarmee steunen we op een eerlijke manier het creatieve werk van de belanghebbenden.

Steun aan theatergroepen
Theaterflix draag een deel van de inkomsten af aan Stichting Theater Registraties Nederland. STRNL zet zich in voor het vergoeden en licentiëren van theaterregistraties en het uitkeren van passende beloningen aan  acteurs en theatergezelschappen.

Om het creatieve werk in de voorstellingen nu, maar ook in de toekomst te kunnen blijven beschermen, de servers te onderhouden en het aanbod te vergroten kun je ons helpen door je te abonneren op Theaterflix.

Hoe word ik abonnee van Theaterflix?
Als abonnee krijg je een half jaar toegang tot de afgeschermde voorstellingen van de Theatergezelschappen. Abonnee worden kan in enkel stappen. Volg eenvoudig de stappen.

 1. Ga naar Word abonnee
 2. Vul je naam in, klik op [Doneren]
 3. Betaal via je bank, klik op [Terug naar webwinkel].
 4. Vul je gegevens in, klik op [Bevestigen en insturen].
 5. Je bent nu ingelogd op Theaterflix en kan alles bekijken.

Hoe blijf ik abonnee van Theaterflix (verlengen)?
Als abonnee krijg je na een half jaar een email bericht toegezonden met de vraag je abonnement te verlengen. Dit verlengen kan in enkele eenvoudige stappen.

 1. Je ontvangt en email van theaterflix
 2. Log met je account in op Theaterflix
 3. Ga naar Mijn profiel
 4. Vul je naam in, klik op [Doneren]
 5. Betaal via je bank, klik op [Terug naar webwinkel].
 6. Je bent nu ingelogd op Theaterflix en kan je account verlengen.

Hoe kan ik Theaterflix helpen?
Theaterflix wordt onderhouden door abonnees en losse donaties. Door je te registreren als abonnee, krijg je toegang tot alle online voorstellingen van De Toneelmakerij, De Warme Winkel, Theater Gnaffel en vele anderen.

Daarnaast versterk je het vertrouwen in ons concept en help je ons met de doorontwikkeling en de continuïteit van Theaterflix. Hierdoor blijven theatervoorstellingen te zien ook nadat ze zijn uitgespeeld. Door alle mooie opnames te verzamelen creëren we een digitaal visitekaartje voor al het moois wat er wordt gespeeld in de Nederlandse theaters voor zowel jong als oud.

Wat vinden anderen van Theaterflix?
Theaterflix werkt veel samen met productiehuizen en theatergezelschappen. De aandacht die wij anderen geven krijgen we ook terug in verschillende artikelen die over theaterflix zijn geschreven.

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar info@tflix.nl.