Afl. 2. De Grote Puntje Puntje Show (7+)

Op naar het Grote Onbekende Later…

Ism. De Krakeling

Wat staat ons de komende tijd te wachten? In welke wereld leven we na Corona? Hoe moeten we ons gedragen in dat nieuwe tijdperk? Kunnen we ons voorbereiden? Een cursus, een handleiding! En welke schoenen moet ik dan aan?! De Grote Puntje Puntje Show presenteert met trots deze gillende angsten, chille wensen en stoute dromen over de toekomst.

Samen met jou gaan we op zoek naar het naadje van de kous en het neusje van de zalm. We improviseren dialogen, sketches, aria’s en meer en plakken ze met nepsnorren aan elkaar. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoofd vol nieuwe gedachten, waar ooit troosteloze puntjes stonden.

Orde van de Dag voor 7+
Fan van de Orde van de Dag? De Grote Puntje Puntje Show is de jeugdversie.

***

De Grote Puntje Puntje Show is een spiksplinternieuwe show, een mix tussen Klokhuis en borrelpraat, die het midden houdt tussen de Quest en Roald Dahl en tussen een quiz en vaudeville. Met elke keer een ander brandend, actueel, nieuwswaardig, urgent, inclusief, boeiend en tijdloos onderwerp voor jong en oud vanaf 7 jaar.

Helaas stak de Coronacrisis een stokje voor de allereerste editie in De Krakeling (Amsterdam) en bij het NUT (Utrecht). Maar daar zijn de showmasters niet van onder de indruk. Vanuit hun huizen maken ze een virtuele versie, want juist nú – nu je niet naar school mag, niet naar je kookcluppie, je dansles of je voetbaltraingen – juist nu is De Grote Puntje Puntje Show meer nodig dan ooit. We zullen het er eens goed over hebben.

Margo Verhoeven: De Grote Puntje Puntje Show is een manier om samen te onderzoeken hoe de wereld in elkaar steekt. Als kind vond ik niets leuker dan in de verkleedkist of de klerenkast van mijn ouders duiken. Met nep-snorren en lippenstift speelden we de burgermeester van het land, correspondenten live op locatie, verdwaalde zeemeerminnen en de directeur van de lokale appelflappenfabriek. In de GPPS doen we eigenlijk hetzelfde, alleen hebben we het nu over de dingen van vandaag die we belangrijk vinden.”

***

EEN COPRODUCTIE MET: Braatvis

Concept: Margo Verhoeven
Spel, tekst en ideeën: Femke Arnouts, Urias Boerleider, Matthias Van de brul, Diewertje Dir, Freek den Hartogh, Floor Leene, Margo Verhoeven
Beeld: Margo Verhoeven

MET DANK AAN:
De Krakeling