Beleef de leukste jeugdtheatervoorstellingen gewoon thuis.

In de voorjaarsvakantie kun je thuis genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils. Voorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar wisselen elkaar af.
Art and Museum over Theaterflix op 17 februari 2021

De registratie geeft een theatervoorstelling een tweede leven.

Door de coronamaatregelen houden theaters noodgedwongen hun deuren gesloten tot zeker 1 juni. Gelukkig hoeven liefhebbers niet ‘cold turkey’ af te kicken: op internet zijn genoeg live-registraties te vinden.
Linda over Theaterflix op 29 maart 2020

Voorstellingen toch te zien ondanks sluiting theaters

De website Theaterflix is een on demand platform waar iedereen kan genieten van voorstellingen die op het toneel zijn verschenen. Voorstellingen zijn dus ondanks de Cornona crisis nog steeds in de theaters te bewonderen.
Cultuuragenda over Theaterflix op 26 maart 2020

Theater on demand

De nieuwe voorstellingen blijven nog even op de plank liggen, maar theatergezelschappen delen wel al gespeelde voorstellingen. Een unieke kans voor elke theaterliefhebber om nog eens te genieten van zijn favoriete stuk of een gemiste voorstelling alsnog te kunnen zien. Het gloednieuwe platform Theaterflix biedt toneel, cabaret en jeugdtheater aan! 
AVRO TROS over Theaterflix op 23 maart 2020

Deze voorstellingen kun je vanaf de bank kijken

Vorige week kondigde ik de podcast  aan waarin ik virtueel op zoek ga naar ongespeelde voorstellingen en concerten. Verschillende lezers vroegen mij toen of er geen livestreams beschikbaar zijn van wat we nu op de podia missen. Die zijn er zeker.
De Correspondent over Theaterflix op 23 maart 2020

Blijf bezig met de Toneelmakerij

We kunnen komende weken allemaal wel wat leuker en lichter nieuws gebruiken. Daarom vind je op deze pagina komende weken steeds meer activiteiten die je thuis kunt doen. Ook als je al een tijdje geen voorstelling van de Toneelmakerij hebt gezien!
Toneelmakerij over Theaterflix op maart 2020

Brengt theater thuis. Hier kun je veel voorstellingen die in het theater zijn geweest online bekijken

Theaterflix is een gloednieuw on demand online platform waar iedereen kan genieten van de voorstellingen die al eerder op het toneel te zien waren. Ideaal nu we met z’n allen aan huis gekluisterd zijn.
Kidsproof over Theaterflix op 2020

Theaterflix

Theaterflix is een on demand videoplatform waar iedereen kan genieten van de voorstellingen die op het toneel verschenen. Theaterflix brengt mooie opnames van voorstellingen bijeen en maakt ze toegankelijk voor liefhebbers. Zowel de liefhebbers van repertoire-toneel, cabaret, muziektheater, jeugdtheater als poppentheater kunnen hier terecht om vanuit huis ook te kunnen genieten van theater. Theaterflix heeft als doel om een nieuw en groter publiek op deze laagdrempelige manier enthousiast te maken over theater en podiumkunsten en bij te dragen aan een positieve beeldvorming bij een nieuw publiek.
Tolhuis tuin over Theaterflix

Theater on demand, thuis theater kijken

Drie bedrijven zien hetzelfde gat in de markt: thuis op je televisie of tablet on demand theater kijken. Theaterflix was tweeënhalf jaar geleden de eerste, afgelopen jaar volgden ook Voorstelling Gemist en Thuistheater. Ze zijn het logische vervolg op cabaretuitzendingen van de VARA en dvd-registraties van bekende cabaretiers. Hoe werken deze platforms? En wat onderscheidt ze van elkaar? Theaterkrant.nl bleef een keertje thuis en probeerde ze uit.
Theaterkrant over Theaterflix op 6 april 2019

Toekomst van cultuur in digitaal tijdperk

Plenair programma – Tony Minnema (1979) is medeoprichter van Theaterflix en werkt sinds 2005 in het theatervak.
DEN over Theaterflix op 4 maart 2019

Einde dreigt voor creatieve bedrijfjes Tolhuistuin door verdubbeling huurprijzen

Het einde dreigt voor veel van de culturele bedrijven in de Tolhuistuin. Volgend jaar worden de huren verdubbeld en de helft van de bedrijfjes op de broedplaats zegt die dan niet meer te kunnen ophoesten. 
AT5 over Theaterflix op 18 oktober 2018

Cultuurpers Podcast over Theaterflix: De naam is ambitieus, maar het zou iets prachtigs kunnen worden.

Wijbrand Schaap spreekt in de keuken van De Coöperatie (waar het opvallend druk is), met Tony Minnema en Emile Ripke. Zij zijn de initiatiefnemers en de namen achter Theaterflix, een website waarop, net als bij Netflix met tv-programma’s, theatervoorstellingen te zien zijn.
Cultuurpers over Theaterflix 20 april 2018