Joris & De Drakentemmers (8+)

2017
Vurig muziektheater

Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS. Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

In JORIS & DE DRAKENTEMMERS gaan de acteurs aan de haal met de legende van Joris en de Draak én met draken van alledag. Al spelend en muziek makend delen ze hun geworstel en ontdekkingen over draken. Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé..

De voorstelling is door het publiek en een kinderjury uitgekozen tot beste jeugdtheatervoorstelling van Nederland in 2017 en wonnen daarmee Zapp Theaterprijs 2017

Concept & regie: Inèz Derksen
Spel & muziek: Joris Erwich, Karlijn Hamer, Lennart Monaster, Gijs Nollen & Folmer Overdiep
Dramaturgie: Ludo Costongs
Muzikale leiding: Joris Erwich
Vormgeving: Bas Zuyderland
Kostuums: Jorine van Beek, Verdieping3, Inez Coonen
Lichtontwerp: Sander Salden
Regie-advies: Annelies van Wieringen
Techniek: Roger Foxius & Thierry Wilders
Beeld: Gregor Ramaekers (cover), Joost Milde (scènefoto’s)
Met dank aan: Freek den Hartogh