Falling Dreams

2015
Winnaar Zilveren Krekel


Bij Falling Dreams kun je ook een leuke kijkopdracht doen voor thuis. Ga naar https://hetfiliaal.nl/dromen/ en ga aan de slag met je dromen.


Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener.  Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Een Zilveren Krekel voor Falling Dreams
De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Wij wonnen er eentje in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie. De jury schrijft o.a. “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.

Regie & tekst: Monique Corvers
Compositie: Gábor Tarján
Videobeeld: Ramses Graus
Spel, muziek & zang: Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Peter Sambros, Gabor Tárján
Operator op de vloer: Charlotte Agema
Lichtontwerp & toneelbeeld: Claus den Hartog
Objecten, poppen & kostuums: Lisa Louwers
Geluidsontwerp & geluidstechniek: Jurriaan Giele
Lichttechniek & videotechniek: Laurens Schoonhein
Regieassistent: Jan Jasper de Vries
Maquettes: Dirk Sonneveld

Theaterregistratie: Video voor Theater