Geheim

2015

Er is een plek die er niet meer is. Een plek bedolven onder dikke lagen tijd. Waar dat wat gebeurd is geduldig wacht op de vergetelheid. Maar dan zijn er mensen die graven, die het verleden niet met rust kunnen laten. Zij vinden een kistje met tien brieven. Een kistje met een goed bewaard geheim. Na 92 jaar gaat het open en wordt de geschiedenis recht gezet.

Op 13 januari 1923 wordt een bastaard geboren, een meisje dat de naam Marie krijgt. De voorstelling Geheim is een verslag van de zoektocht naar Marie en een reconstructie van een verborgen familiegeschiedenis. Aan de hand van de tien brieven fantaseren Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene over de mogelijke scenario’s.

Op avontuurlijk terrein
Voor Geheim voerden we onze toeschouwers mee naar een plek die niet eerder voor het publiek te bezoeken was. Nog voor de officiele opening bespeelde Het NUT het nieuwe Castellum Hoge Woerd. Een mooie meiavond lang reizen door vervlogen tijden.

Een ouderwets gezellig diner
Na de voorstelling namen we het publiek mee naar de wallen van het fort. Hen wachtte een prachtig gedekte tafel, ouderwetse gezelligheid, vergeten groente, mooie stukken vlees en vers fruit. Drie bijzondere gangen naar over-over-over-overgrootmoedersrecept.

Spel & tekst: Greg Nottrot en Floor Leene
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Vormgeving: Christina Coridou
Illustratie: Cynthia Borst
Productie: Kim Eldering
Dramaturgie: Jannet van Lange
Fotografie: Nitrolab, Bart Broeze
Grafische vormgeving: Thijs Verbeek