Expeditie Peter Pan (8+)

2015
Een onaangepaste familievoorstelling voor hoog- en laagvliegers

Waar vlieg je naartoe?
Een theatervloer vol met nachtkastjes en nachtlampjes. Dit is Nimmerland, schemergebied tussen dromen en waken. Hier kan álles gebeuren. Je moet het alleen willen zien, het kunnen verzinnen. Als je dat niet meer kunt, is Peter Pan hier als onzichtbare ‘gastheer’ om je een handje te helpen. Vijf volwassenen worden hier ‘gedropt’, ze zijn wel erg ver van hun verbeeldingskracht afgedwaald. Nimmerland wordt het avontuur van hun leven.

Van strak in het pak tot blootvoets en buiten zinnen. Met stropdassen als Indianenveren blazen de personages vol plezier hun grote dromen nieuw leven in, en komen los van de grond. Beeld, muziek, zang, dans, special effects. Op het puntje van je stoel stuiter je mee met de ene na de andere verrassing. Peter Pan heeft alle trucs in petto om deze verstokte volwassenen eens flink af te stoffen. De voorstelling is heel herkenbaar voor wie wel eens met volwassenen te maken heeft, er zelf een is of er een wil worden!

EXPEDITIE PETER PAN is een co-productie met Junges Ensemble Stuttgart (DE). Samen met onze Duitse theatercollega’s ontwikkelde Inèz Derksen en het artistiek Laaglandteam een succesvolle Duitse Expeditie, die in 2015 een eigenwijs Nederlands vervolg heeft gekregen. Laatstgenoemde versie is in het Engels vertaald en was in maart 2017 te zien in New York, en toert van oktober t/m december 2017 internationaal verder binnen & buiten Europa.

Concept & tekst: Inez Derksen, Christian Schönfelder
Regie: Inez Derksen
Spel: Aafke Buringh, Kim Berkenhagen/Kiki van Aubel (afwisselend), Lennart Monaster, Gijs Nollen, Folmer Overdiep
Dramaturgie: Ludo Costongs
Vormgeving: Bas Zuyderland
Kostuums: Jorine van Beek
Muzikale leiding: Joost Steltenpool
Zangcoaching: Marlou Obers
Regie-assistentie: Mayke Roels (ArtEZ), Niels Lemmens
Rekwisieten:  Mariek van der Horst
Lichtontwerp: Ronald de Jong
Techniek: Roger Foxius
Met dank aan: Anne Rats, Jetse en Sjak Verschuuren, Renske Meertens, JES Ensemble & team