Boos voor beginners (6+)

2007

NOG MEER KINDERCABARET

In ‘Nog Meer Kindercabaret’ gaan een gescheiden vader en zijn dochter samen op vakantie. Ze belanden van het ene avontuur in het andere. Als ze onderweg langs de kant van de snelweg pauzeren, maken ze een staaltje van hufterig gedrag mee. Een andere automobilist bedreigt de vader en die durft niets terug te doen. Om zijn dochter wél weerbaar te maken besluit hij dat ze ’Nee!’ moet leren zeggen.

Door de simpele vraag: ‘’Pap, wat is cabaret?” kwam de zeer succesvolle voorstelling ‘Kindercabaret’ tot stand en daardoor ook een nieuwe theatervorm voor kinderen. Pieter Tiddens groeide mee met zijn dochter die toentertijd in groep 6 zat en maakte daar ‘Nog Meer Kindercabaret –  Boos Voor Beginners’ over.

Vorig seizoen maakte Pieter Tiddens zijn eerste kindercabaretvoorstelling. Het was een schot in de roos. Dit seizoen is de opvolger te zien, getiteld Boos voor beginners. Hierin laat Pieter zien hoe kinderen worden gedwongen naar zichzelf te kijken. Maar kunnen ze dat eigenlijk wel?

Pieter Tiddens won met zijn cabaretvoorstelling de allereerste Gouden Krekel in de categorie “de beste individuele podiumkunstprestatie”. Uit het juryrapport: “Pieter Tiddens neemt de commerciële kindercultuur vrolijk op de hak. De conversaties met zijn dochter zorgen voor de nodige diepgang. Hij spreekt de kinderen direct aan en parodieert hun gedrag. Dat leidt tot grote hilariteit bij zowel de kinderen als de ouders”.

Spel: Pieter Tiddens
Regie: Lenette van Dongen en Marja Kok
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Adviezen: Fleur Berenschot
Muziekproductie: Alexander Oele
Licht: Jakob Nissen
Geluid: Dennis Mulder
Kostuum: Ingrid Tonnaer
Gtfrafisch ontwerp: Donald Beekman – DBXL.nl